Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Abel Tasmanstraat 90 in Utrecht 3531 GW

Abel Tasmanstraat 90

3531 GW Utrecht
Vraagprijs € 750.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

ZATERDAG 13 JULY VAN 11.00 UUR TOT 13.00 UUR OPENHUIS.

Monumentale directeurswoning van de Utrechtse sigarenfabriek
De voormalige directeurswoning van de sigarenfabriek op de Abel Tasmanstraat 90 is een buitengewoon herenhuis waar je hart direct sneller van gaat kloppen. Deze monumentale hoekwoning heeft beneden een semi-professionele keuken en daarachter, na de kamer-en-suite...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1903 Woonoppervlakte 171 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

English translation below
ZATERDAG 13 JULY VAN 11.00 UUR TOT 13.00 UUR OPENHUIS.

Monumentale directeurswoning van de Utrechtse sigarenfabriek
De voormalige directeurswoning van de sigarenfabriek op de Abel Tasmanstraat 90 is een buitengewoon herenhuis waar je hart direct sneller van gaat kloppen. Deze monumentale hoekwoning heeft beneden een semi-professionele keuken en daarachter, na de kamer-en-suite deuren, de directeurskamer die een statige sfeer uitademt. De hoekligging met vele raampartijen en de forse hoogte (3.60 meter) zorgen voor een fraaie lichtinval.
Totaal is de woning 171m² groot met 12m² extra kelderruimte, een stadspatio van 12 m² en een dakterras van nog eens 30m². Ook heeft de woning drie balkons, waarvan twee aan de achterzijde.

Goede en gunstige landelijke ligging
Met de trein of auto verplaats je je snel tussen Amsterdam en Utrecht, of zit je zo in een van de andere grote steden. Vanuit deze locatie loop je zo naar het Centraal Station. Het grote voordeel van Utrecht is dat de prijs kwaliteit verhouding veel meer in balans is. Maar niet alleen de de betere inkoop van je vastgoed hier is een voordeel, in Utrecht is het ook nog veel relaxter wonen. Het is ruimer opgezet en heeft veel parken en natuurlijk de beroemde Grachten waar het nog rustig varen is. Je hebt hier alle voordelen van de grote stad maar nog wel de beleving van een "dorps" karakter. Voor hen die graag een plek in Nederland willen hebben wanneer ze hier af en toe zijn in Utrecht met zijn centrale ligging een goede plek om te investeren in deze MANSION. Deze monumentale directeurswoning ligt naast de oude sigaren fabriek, daar zijn nu prachtige LOFTS in gemaakt, een mooi stukje Utrecht staat hier.
Een heerlijke plek om je gasten te ontvangen en te vertoeven met de haard aan in je mooie eetkamer of de woonkamer ook met open haard en te spelen op de vleugel die bij het pand blijft.

Multifuncionele indeling en originele details
Door de multifunctionele indeling en het flink aantal vierkante meters leent het pand zich voor meerdere doeleinden; zo is het momenteel beneden nog in gebruik voor vergaderingen en workshops, maar is ook de sfeervolle plek voor intieme diners. De originele details tonen heel sfeervol: het koloniaal ogende trappenhuis en prachtige schouwen, de paneeldeuren, de vele vaste kasten en de oude luiken, die in de winter de kou moesten weren, zijn nog aanwezig. Raampartijen op begane grond en tweede etage zijn allen voorzien van Jasno shutters.

Industrieel en monumentaal erfgoed
Dit in 1903 gebouwde pand is één van de weinige nog resterende voorbeelden van de ooit bloeiende sigarenindustrie in Utrecht. De Sigarenfabriek bestaat uit de voormalige directeurswoning en de fabriek zelf en is ontworpen in de karakteristieke overgangsstijl van architect M.E. Kuiler (1859–1937). Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zowel de oude neostijlen als de ‘nieuwere’ Jugendstil. De gemeente heeft het in 2013 tot een gemeentelijk monument verklaard, als belangrijk onderdeel van het industrieel erfgoed van Utrecht.

Vrij uitzicht op de kerk
De locatie is prachtig, dit mondaine deel van de Abel Tasmanstraat als zijstraat van de Leidsekade, met aan de noordzijde de Antoniuskerk. Vanuit de woning heb je hier een mooi uitzicht op, net als op de tuin van de kerk; een vrije, groene en bijna dorpse ligging zo midden in de vierde stad van Nederland.
Je loopt zo naar alle winkels, Park Oog in Al en de “Rijksmunt”. Het centraal station Utrecht is op nog geen vijf minuten fietsen of 10 minuten lopen.

Lombok: een populaire buurt
Het is hier heerlijk wonen in een sfeervolle en populaire buurt. Zo zijn in de zomer vele buurtbewoners op de steiger bij de Muntkade te vinden, waar het goed vertoeven is met een wijntje in de namiddagzon of voor een frisse duik in het water.

De voorzieningen voor de dagelijks boodschappen liggen om de hoek, net zoals diverse cafés en restaurants met hun gezellige terrassen, maar zelf woon je hier heerlijk rustig.

Indeling
Begane grond: entree, fraaie hal met glas in loodraam en tochtdeur, mooi trappenhuis, garderobe, toilet met fonteintje en onder de trap naar boven de toegang naar de ruime, dubbele kelder; ideaal voor de wijnliefhebber.
Aan de voorzijde op de hoek, waar voorheen de sigarenwinkel was, tref je nu een ruime leefkeuken met een groot werkeiland. Deze keuken is van alle gemakken voorzien. Aan de achterzijde is de voormalige werkkamer van de directeur (The Boardroom), nu als ruime eetkamer. De schouw, de vaste kasten en de paneeldeuren geven de juiste sfeer aan deze ruimte.

Aan de zijkant een kleine maar sfeervolle serre met openslaande deuren naar de stadspatio; een fijne plek zo bij de keuken en uitermate geschikt voor de namiddag borrel.

Los van de vijf ramen aan de straatkant, zorgt ook de serre hier voor veel lichtinval.

Eerste verdieping: oorspronkelijk was dit het privé deel van de familie. Hier staat de, deels nog originele, maar complete keuken; handig voor het maken van een kopje koffie, ontbijt of snack, zodat je hier niet voor naar beneden hoeft.

De woonkamer (The Blue Room) is ruim 11 meter diep en bijzonder licht door het aanwezige glas. Het uitzicht vanaf hier op de Antoniuskerk is fraai. Er zijn twee balkons, aan voor en achterzijde, en een heerlijke haard voor in de winter. Het is een fijn vertrek met prachtige originele luiken, een heerlijke zitplek. De vleugel komt hier goed tot zijn recht. In de hal een tweede toilet met fontein.

Tweede verdieping: mooi, licht trappenhuis met lichtkoepel. Slaapkamer aan de voorzijde. Zeer ruime slaapkamer aan de achterzijde met vaste inbouwkasten, een gouden bad op pootjes en toegang tot een balkon. Door de extra lichtkoepel is dit een bijzonder licht vertrek. Het geheel doet denken aan een luxe hotelsuite.

Tussen deze twee slaapkamers in ligt de badkamer, deze is voorzien van een vaste wastafel, derde toilet en inloopdouche. Aan de voorzijde van de badkamer zijn er twee vaste kasten, waar de wasmachine, de droger en de CV-opstelling netjes in zijn weggewerkt.

Derde verdieping: via een degelijke trap kom je vanuit het balkon op het prachtige, ruim bemeten dakterras (3.70x6.10), waar voldoende ruimte is voor ligbedden, een grote tafel en barbecue. Je kunt hier volop genieten van het uitzicht op de mooie omgeving en het centrum en skyline van Utrecht. Daar is het tot in de late uurtjes bijzonder genieten!

De voormalige directeurswoning is een uniek herenhuis, gelegen op een fraaie plek nabij het centrum van Utrecht. Met de trein of auto zit je zo op de snelweg richting Amsterdam of Schiphol en de auto parkeer je hier naast het huis of in de straat.

De huidige bewoners gebruiken het pand om in te werken en lekker in te leven, de afmetingen maken het mogelijk voor hen om aan huis te werken.
Het herenhuis is de laatste jaren in een nieuw klassieke stijl ingericht door de eigenaresse, die interieurontwerpster is. Het huis heeft daarbij in diverse nationale en internationale woonbladen gestaan door de bijzondere sfeer en inrichting.

Bijzonderheden:
- drie haarden
- twee keukens
- twee woonkamers
- vijf buitenruimtes
- dubbele kelder
- gietijzeren (gouden) bad op pootjes
- originele houten vloeren op eerste en tweede etage
- plafond op de eerste etage met originele ornamenten
- veertien kroonluchters
- oude luiken en Jasno shutters
- diverse inbouwkasten waaronder ook de bibliotheekkast in de Blauwe kamer
- monumentaal herenhuis als overgebleven industrieel erfgoed van de gemeente Utrecht
- Engelse kranen en dito sanitair
- vloerverwarming begane grond
- badkamer met vloerverwarming en handdoek radiator
Monumental director's residence of the Utrecht cigar factory
The former director's residence of the cigar factory on Abel Tasmanstraat 90 is an extraordinary mansion that will make your heart beat faster. This monumental corner house has a semi-professional kitchen downstairs and, behind the room-and-suite doors, the director's room that exudes a stately atmosphere. The corner location with many windows and the substantial height (3.60 meters) ensure a beautiful light.
In total, the house is 171m² with 12m² of extra basement space, a city patio of 12 m² and a roof terrace of 30m². The house also has three balconies, two of which are at the backside of the house.

Good and convenient rural location
You can quickly travel between Amsterdam and Utrecht by train or car, or you can be in one of the other major cities in no time. From this location you can easily walk to Central Station. The big advantage of Utrecht is that the price / quality ratio is much more balanced. But not only the better purchasing of your real estate here is an advantage, living in Utrecht is also much more relaxed. It is more spacious and has many parks and of course the famous canals where it is still quiet sailing. You have all the benefits of the big city here, but you still have the experience of a "village" character. For those who would like to have a place in the Netherlands when they are occasionally in Utrecht with its central location, this is a good place to invest in this MANSION. This monumental director's house is located next to the old cigar factory, where beautiful LOFTS have now been made, a beautiful part of Utrecht is here.
A wonderful place to welcome your guests and be around the fireplace in your beautiful dining room, or the living room also with a fireplace and play on the piano that remains at the property.

Multi-functional layout and original details
Due to the multifunctional layout and the large number of square meters, the building is suitable for several purposes; for example, it is currently still downstairs used for meetings and workshops, but it is also the atmospheric place for intimate dinners. The original details are very atmospheric: the colonial-looking stairwell and beautiful fireplaces, the panel doors, the many fixed cupboards and the old shutters, which were supposed to keep out the cold in winter, are still present. Windows on the ground floor and second floor are all equipped with Jasno shutters.

Industrial and monumental heritage
Built in 1903, this building is one of the few remaining examples of the once thriving cigar industry in Utrecht. The Cigar Factory consists of the former director's residence and the factory itself and was designed in the characteristic transition style of architect M.E. Kuiler (1859–1937). This style is characterized by the use of both the old neo-styles and the "newer" Jugendstil. The municipality declared it a municipal monument in 2013, as an important part of the industrial heritage of Utrecht.

Unobstructed view of the church
The location is beautiful, this fashionable part of the Abel Tasmanstraat as a side street of the Leidsekade, with the Antonius Church on the north side. From the house you have a beautiful view, just like the garden of the church; a free, green and almost village location right in the middle of the fourth city of the Netherlands.
You walk to all shops, Park Oog in Al and the "Rijksmunt". Utrecht Central Station is less than five minutes by bike or 10 minutes by foot.

Lombok: a popular neighborhood
It is wonderful to live here in an attractive and popular neighborhood. In the summer, for example, many local residents can be found on the jetty at the Muntkade, where you can relax with a glass of wine in the afternoon sun or for a refreshing dip in the water.

The facilities for daily shopping are just around the corner, as are various cafés and restaurants with their cozy terraces, but you live in a wonderfully quiet place yourself.


Layout
Ground floor: entrance, beautiful hall with stained glass window and draft door, beautiful staircase, cloakroom, toilet with hand basin and below the stairs the access the spacious double cellar; ideal for the wine lover.
At the front on the corner, where the cigar shop used to be, you will now find a spacious kitchen with a large work island. This kitchen is fully equipped. At the rear is the former office of the director (The Boardroom), now as a spacious dining room. The fireplace, the fixed cupboards and the panel doors give the right atmosphere to this space.

On the side a small but attractive conservatory with doors opening onto the city patio; a nice place so near the kitchen and ideal for afternoon drinks.

Apart from the five windows on the street side, the conservatory here also provides a lot of light.

First floor: originally this was the private part of the family. Here is the, partly original, but complete kitchen; handy for making a cup of coffee, breakfast or snack, so you don't have to go down for this.

The living room (The Blue Room) is more than 11 meters deep and very light due to the existing glass. The view from here on the Antonius Church is beautiful. There are two balconies, front and rear, and a wonderful fireplace for the winter. It is a nice space with beautiful original shutters, a wonderful place to sit. The piano really comes into its own here. In the hall a second toilet with hand basin.

Second floor: beautiful, light stairwell with skylight. Bedroom at the front. Very spacious bedroom at the rear with fitted wardrobes, free-standing bathtub and access to a balcony. The extra light dome makes this a particularly light room. The whole thing is reminiscent of a luxury hotel suite.

Between these two bedrooms is the bathroom, which has a washbasin, third toilet and walk-in shower. At the front of the bathroom there are two fixed cupboards, where the washing machine, the dryer and the central heating system are neatly concealed.

Third floor: via the stairs, from the balcony, you reach the beautiful, spacious roof terrace (3.70x6.10), where there is enough space for sun beds, a large table and barbecue. You can fully enjoy the view of the beautiful surroundings and the center and skyline of Utrecht. There it is enjoyable until the early hours!

The former director's house is a unique mansion, situated in a beautiful location near the center of Utrecht. By train or car you can be on the highway to Amsterdam or Schiphol in no time and tou can park the car next to the house or in the street.

The current residents use the building to work in and to live in, the size of the mansion make it possible for them to work at home.

The mansion has been decorated in a new classical style in recent years by the owner, who is an interior designer. The house has been featured in various national and international living magazines due to the special atmosphere and design.

We are proud to show it to you! LIVE AND ENJOY at Abel Tasmanstraat 90, Utrecht

Particularities:
- three fireplaces
- two kitchens
- two living rooms
- five outdoor spaces
- double basement
- cast iron bath
- original wooden floors on the first and second floor
- ceiling with original ornaments on the first floor
- fourteen chandeliers
- old shutters and Jasno shutters
- Various built-in cupboards including the library cupboard in the Blue room
- monumental mansion as the remaining industrial heritage of the municipality of Utrecht
- English faucets and bathroom fittings
- floor heating ground floor
- bathroom with underfloor heating and towel radiator
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 750.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Hoekwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1903 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 171 m² Perceeloppervlakte 79 m² Gebouwgebonden buitenruimte 31 m² Overige inpandige ruimte 12 m² Inhoud 684 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 4 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant (Gas Combiketel uit 2016, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 11 m² (3.25 m bij 3.35 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin Verzorgd Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand en monument Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Catharijne Sectie C Perceelnummer 8665 Oppervlakte 79 m² Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.